Krämig tomat-'orzotto'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat-'orzotto'

Krämig tomat-'orzotto'

med balsamicostekt svamp och pinjenötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga tomatorzotto bygger vi med orzo blandad med ost, tomat och grädde. Vi toppar med balsamicostekt svamp, krispig pangratto och färsk rucola med pinjenötter!

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

180

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½

Tomatpuré

1

Lök

4

Medelhavets Pärla

4

Vitlöksflörter

150

Portobello

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Rucola

1

Vitlöksklyfta

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

¼

Socker (steg 1)

5

Vatten (steg 2)

1

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3161 kJ
Fett32.4 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater90.1 g
varav socker15.1 g
Protein23.6 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek lök och orzo
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).

Finhacka lök.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och orzo i 1-2 min, tills genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek i 30 sek. 

Koka orzo
2

Rör i vatten [5 dl | 10 dl] och salt [1 tsk | 2 tsk], och koka upp.

Sjud utan lock på medelvärme, rör om då och då, tills orzo är mjuk men inte helt kokt, 8-12 min (den kokas färdig i steg 5). 

Ugnsstek svamp
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor, och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över balsamvinäger och olivolja [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek i ugnen i 8-10 min, tills mjuka.

Rosta pangrattato
4

Under tiden, skölj rucola [1/2 paket, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

När det återstå 5 min av svampens tillagningstid, placera panko, vitlök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt på andra sidan av bakplåten [2 plåtar, 4P]. Blanda väl.

Placera pinjenötter i ett hörn av plåten.

Rosta i 4-5 min, eller tills pangrattato och pinjenötter är gyllene.

Krydda orzotto
5

Rör i matlagningsgrädde med orzon. Sjud i 1-2 min, eller tills den har tjocknat någon och orzo är "al dente".

Ta stekpannan av värme och rör i riven ost. 

Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt en skvätt vatten om orzotton ser torr ut.

TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av, tillsätt salt och peppar och smaka av igen. 

TIPS: "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp orzotto i skålar.

Toppa med balsamicostekt svamp och strö över pangrattato.

Garnera med rucola och pinjenötter.

TIPS: Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.