
Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta grillost-tacos med tomat, salladsblad och grillost kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
2
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Sallad
½
Torkad oregano
½
Citron
1
Avokado
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
3
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär tomat i tunna skivor.
Bryt av salladsblad.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min.
Lägg över till en skål.

Under tiden, blanda vitlök, oregano [½ påse, 2P], lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd grillost i marinaden.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked.
Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene.
Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Fyll din tortilla med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och grillost.
Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.