Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi vegofärs, lök, paprika och pak choi och rör sen i teriyakisås, sojasås och nudlar. Vi serverar våra vegetariska teriyaki-nudlar med sesamfrön, chili, salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
75 g
Teriyakisås
150 g
Udonnudlar
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Pak choi
10 g
Sesamfrön
1 st
Salladslök
25 ml
Sojasås
½ g
Chiliflakes
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Grovhacka pak choi.
Skär lök i tunna skivor.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och lök i 4-5 min, tills lätt brynt.
Tillsätt paprika och pak choi och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills lätt mjuka.
Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Rör i sojasås, teriyakisås, nudlar och nudelvatten i stekpannan med vegofärs i 1 min, eller tills uppvärmt.
Lägg upp nudlar i skålar.
Strö över sesamfrön, chili [½ påse, 2P] och salladslök.
Servera med limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.