
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi vegofärs, lök, paprika och pak choi och rör sen i teriyakisås, sojasås och nudlar. Vi serverar våra vegetariska teriyaki-nudlar med sesamfrön, chili, salladslök och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Pak choi
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
½ g
Chiliflakes
1 msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Grovhacka pak choi.
Skär lök i tunna skivor.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och lök i 4-5 min, tills lätt brynt.
Tillsätt paprika och pak choi och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills lätt mjuka.

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.

Rör i sojasås, teriyakisås, nudlar och nudelvatten i stekpannan med vegofärs i 1 min, eller tills uppvärmt.

Lägg upp nudlar i skålar.
Strö över sesamfrön, chili [½ påse, 2P] och salladslök.
Servera med limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.