Krispiga vegetariska quesadillas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga vegetariska quesadillas

Krispiga vegetariska quesadillas

med svarta bönor och krämig avokadosalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Är ni en familj som älskar mexikansk mat och ofta äter tortillas och tacos? Då ska ni prova detta superenkla recept på quesadillas som fylls med svarta bönor, härliga kryddor och massor av ost, och sen steks gyllene och krispiga. En krämig avokadosalsa med yoghurt, tomat och lime passar perfekt till.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Klimatsmart
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Svarta bönor

2

Tomat

1

Avokado

1

Lime

50

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Panamat

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20

Sriracha

1

Paprika

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)820 kcal
Energi (kJ)3432 kJ
Fett34.7 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater83.7 g
varav socker18.1 g
Protein24.9 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Häll av och skölj svarta bönor.

Mosa hälften av bönorna i en liten skål. Krydda med salt och peppar. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. 

Laga bönfyllning
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och lök i 3-4 min, tills mjuka och gyllene.

Rör i svarta bönor (hela och mosade), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud 1 min, tills vattnet har absorberats. 

Fyll quesadillas
3

Fördela bönfyllning mellan varje tortilla, strö över riven ost och vik ihop tortilla på mitten (4 quesadillas per person).

Stek quesadillas
4

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme. 

Stek quesadillas i 3-4 min per sida. 

TIPS: Var försiktig när du vänder dem så fyllningen inte trillar ut.

Gör avokadosalsa
5

Under tiden, halvera lime. 

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked.

Grovhacka tomat.

Mosa avokado med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], gräddfil [1/2 paket, 2P] och en generös skvätt limejuice i en medelstor skål. Rör i tomat.

Servera
6

Lägg upp quesadillas på tallrikar.

Servera med avokadosalsa.