
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vegetarisk mat behöver verkligen inte vara tråkig – i kväll bjuder vi på en grön rätt med massor av spännande asiatiska smaker! Vi kokar udonnudlar och serverar dem i en krämig kokossås med röd currypasta tillsammans med stekt vegofärs och morot. Vi toppar middagen med grovhackad koriander och jordnötter och ringlar över chili- och vitlöksolja för en extra kick.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
200 ml
Kokosmjölk
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
30 g
Röd currypasta
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 portionspåse
Koriander
4 g
Milda Mahal
½ st
Citrusfrukt
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och morot i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.
Ställ åt sidan i en skål.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.
Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner kokosmjölk, sojasås och kokvatten [1 dl | 2 dl].
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander och jordnötter.
Rör ner nudlar, spenat och en generös skvätt limesaft i stekpannan precis före servering.

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med vegofärs, koriander och jordnötter.
Ringla över chiliolja.