Skip to main content
Vegetarisk yaki udon
Vegetarisk yaki udon

Vegetarisk yaki udon

med pulled beans och salta jordnötter

Har du svårt att hinna med matlagningen i vardagen? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en härlig vegetarisk nudelrätt – yaki udon – på bara en kvart. Medan udonnudlarna kokar steker vi pulled beans med grönsaker och tillsätter asiatisk woksås, sweet chilisås och umamisås innan vi vänder ner nudlar, pak choi och sesamfrön i såsen. Till sist toppar vi med salladslök och jordnötter – supersnabbt och supergott!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Hvede
Gerste
Egg
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Mollusc
Jordnødder

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

1 st

Morot, Julienne

240 g

Pulled beans

75 g

Asiatisk woksås

40 g

Sweet chilisås

50 g

Umamisås

12 ml

Vitvinsvinäger

10 g

Sesamfrön

20 g

Saltade jordnötter

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3542 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett27.8 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater101.4 g
varav socker33.6 g
Kostfiber7.8 g
Protein44.1 g
Salt7.8 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek pulled beans
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans, rödlök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, tills brynta.

Laga sås
3

Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, umamisås, vitvinsvinäger, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och nudelvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.

Vänd ner nudlar, pak choi och sesamfrön.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar for tjock.

Servera
4

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök och jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image