Har du svårt att hinna med matlagningen i vardagen? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en härlig vegetarisk nudelrätt – yaki udon – på bara en kvart. Medan udonnudlarna kokar steker vi pulled beans med grönsaker och tillsätter asiatisk woksås, sweet chilisås och umamisås innan vi vänder ner nudlar, pak choi och sesamfrön i såsen. Till sist toppar vi med salladslök och jordnötter – supersnabbt och supergott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Hvede)
1 st
Rödlök
1 st
Pak choi
1 st
Morot, Julienne
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Hvede, Gerste, Egg, Soja)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Schwefeldioxide und Sulfite, Hvede, Sesamzaad, Soja)
40 g
Sweet chilisås
50 g
Umamisås
(Innehåller: Sesamzaad, Soja, Hvede, Gluten, Mollusc)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesamzaad Kan innehålla spår av: Weizen, Gerste, Schalenfrüchte, Glutenhaltiges Getreide, Spelt, Kamut, Erdnüsse, Hafer, Roggen)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnødder Kan innehålla spår av: Sesamsamen, Schalenfrüchte)
1 st
Salladslök
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, rödlök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, tills brynta.
Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, umamisås, vitvinsvinäger, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och nudelvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.
Vänd ner nudlar, pak choi och sesamfrön.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar for tjock.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök och jordnötter.