Skip to main content
Vegetarisk yaki udon
Vegetarisk yaki udon

Vegetarisk yaki udon

med pulled beans och salta jordnötter

4.1
(44)

Har du svårt att hinna med matlagningen i vardagen? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en härlig vegetarisk nudelrätt – yaki udon – på bara en kvart. Medan udonnudlarna kokar steker vi pulled beans med grönsaker och tillsätter asiatisk woksås, sweet chilisås och umamisås innan vi vänder ner nudlar, pak choi och sesamfrön i såsen. Till sist toppar vi med salladslök och jordnötter – supersnabbt och supergott!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Sesam
Blötdjur
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

1 st

Morot, Julienne

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sulfiter, Sesam)

40 g

Sweet chilisås

50 g

Umamisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Blötdjur)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3542 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett27.8 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater101.4 g
varav socker33.6 g
Kostfiber7.8 g
Protein44.1 g
Salt7.8 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek pulled beans
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans, rödlök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, tills brynta.

Laga sås
3

Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, umamisås, vitvinsvinäger, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och nudelvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.

Vänd ner nudlar, pak choi och sesamfrön.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar for tjock.

Servera
4

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök och jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image