Skip to main content
Vegetarisk ”chili-dog” på vegofärs

Vegetarisk ”chili-dog” på vegofärs

med syltad lök och srirachamajonnäs

4.1
(41)

Blev du nyfiken när du såg den spännande titeln på detta recept? I dag bjuder vi på en ny vegovariant på korv med bröd – chili dogs. Vi steker vegofärs med rökt paprika och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och tillsätter tomatpuré och ketchup för att laga en sås. Vi serverar blandningen i varma korvbröd och toppar med syltad rödlök och srirachamajonnäs. Pommes och en sallad på spenat och päron blir perfekta tillebhör.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Havre
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

2 st

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Rökt paprikapulver

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 portionspåse

Koriander

½ st

Citrusfrukt

1 st

Äpple

½ st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Ketchup (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3273 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett30.5 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater96.1 g
varav socker21.6 g
Kostfiber13.5 g
Protein27.9 g
Salt4.7 g
Potassium11150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär lök [1/2 st, 2P], i tunna skivor. 

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda spenat, äpple och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Grovhacka koriander.

Stek vegofärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegofärs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt rökt paprikapulver och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner tomatpuré [1/2 burk, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Tillsätt koriander till syltad rödlök precis innan servering.

Tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] till spenatsallad.

Servera
6

Fyll korvbröd med vegofärsblandning och toppa med srirachamajonnäs och syltad lök.

Lägg upp ”chili dogs”, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med resterande srirachamajonnäs.