
Blev du nyfiken när du såg den spännande titeln på detta recept? I dag bjuder vi på en ny vegovariant på korv med bröd – chili dogs. Vi steker vegofärs med rökt paprika och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och tillsätter tomatpuré och ketchup för att laga en sås. Vi serverar blandningen i varma korvbröd och toppar med syltad rödlök och srirachamajonnäs. Pommes och en sallad på spenat och päron blir perfekta tillebhör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
4 g
Rökt paprikapulver
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 portionspåse
Koriander
½ st
Citrusfrukt
1 st
Äpple
½ st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär lök [1/2 st, 2P], i tunna skivor.
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda spenat, äpple och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Grovhacka koriander.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek vegofärs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt rökt paprikapulver och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner tomatpuré [1/2 burk, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Tillsätt koriander till syltad rödlök precis innan servering.
Tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] till spenatsallad.

Fyll korvbröd med vegofärsblandning och toppa med srirachamajonnäs och syltad lök.
Lägg upp ”chili dogs”, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med resterande srirachamajonnäs.