Vegetarisk tortillalasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortillalasagne

Vegetarisk tortillalasagne

med färsk morot- och spenatsallad

Ikväll lagar vi en ytterst innovativ lasagne som säkert kommer att överraska hela familjen. Vi lagar en ljuvlig sås med vegofärs, lök, tomater och massor av härliga kryddor. Istället för pasta använder vi tortillastrimor, och så toppar vi med krämig mornaysås och riven ost. En fräsch morot- och spenatsallad passar perfekt till.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1

Krossade tomater, vitlök & lök

1

Lök

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5

Tex-Mex

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Morot

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

1

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Socker (steg 2)

2

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3011 kJ
Fett35 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker21.7 g
Protein29 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Stek vegofärs och lök
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Finhacka lök. 

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök och en nypa salt i 4-5 min, tills lök är genomskinlig. 

Laga sås
2

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till köttfärsen, och stek i ytterligare 30 sek.

Rör i krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1 tsk | 2 tsk], och sjud i 4-5 min, tills tjocknat. 

Bygg lasagne
3

Lägg hälften av såsen i en liten ugnsform [medelstor ugnsform, 4P].

Skär varje tortilla i 4 strimlor, och placera hälften ovanpå såsen i ugnsformen. 

Skeda över resterande sås, och toppa med resterande tortillastrimlor.

Blanda mornaysås med vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål, häll mixen i ugnsformen och toppa med riven ost. 

Grädda i 14-15 min, tills den bubblar och ost är gyllene.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skölj spenat. 

Halvera lime [½ st, 2P].

Riv morot (oskalad) grovt.

Gör morot- och spenatsallad
5

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limejuice [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Rör i morot och spenat.

Servera
6

Lägg upp lasagne på tallrikar och servera med morot- och spenatsallad.