topBanner
Krämiga marockanska kikärtor

Krämiga marockanska kikärtor

med spenatcouscous

Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med spenat och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sellerinöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Vitlöksklyfta

100 ml

Kokosmjölk

1 påse

Bladpersilja

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

4 g

Saha-Ras

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

60 g

Spenat

1 st

Morot

½ burk

Tomatpuré

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2535 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett19 g
varav mättat9 g
Kolhydrater75 g
varav socker19 g
Protein22 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

2

Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.

4

Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och en nypa chili flakes i stekpannan. Sjud i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

TIPS: Tillsätt chili flakes efter smak.

5

Grovhacka mandlar och persilja. Skölj och grovhacka spenat. När couscousen är klar, blanda ner spenat och hälften av persiljan.

6

Fördela spenatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.