Krämiga marockanska kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämiga marockanska kikärtor

Krämiga marockanska kikärtor

med spenatcouscous

Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med spenat och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

2

Vitlöksklyfta

100

Kokosmjölk

1

Bladpersilja

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

4

Saha-Ras

1

Krossade tomater, vitlök & lök

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Kikärtor

1

Rödlök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Morot

½

Tomatpuré

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2650 kJ
Fett19.43 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater79.01 g
varav socker23 g
Protein23.43 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.

Sjud gryta
4

Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och en nypa chili flakes i stekpannan. Sjud i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt chili flakes efter smak.

Blanda spenatcouscous
5

Grovhacka mandlar och persilja. Skölj och grovhacka spenat. När couscousen är klar, blanda ner spenat och hälften av persiljan.

Servera
6

Fördela spenatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.