HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokosgryta
topBanner
Kokosgryta

Kokosgryta

med ingefära, kikärtor och thaibasilika

Finns det något bättre en kall höstkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med kikärtor och spenat. Grytan får spännande smak av thaibasilika, curry, ingefära och vitlök, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med ris med salladslök, och så toppar vi med chili och lime!

Allergener:senapglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Thaibasilika

1 paket

Kikärtor

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

60 g

Spenat

½ st

Ekologisk lime

½ st

Ingefära

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Röd paprika

1 g

Chili flakes

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

0.01 tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 4)

3 dl

Vatten (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)660 kcal
Energi (kJ)2761 kJ
Fett22.56 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater90.21 g
varav socker12.7 g
Protein18.27 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör ner ris och salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

2

Finhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära [1/2, 2P] fint. Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Stek lök och paprika i 4-5 min, eller tills löken börjar att bli brynt.

3

Skölj kikärtor. Riv en nypa limezest [1/2, 2P] och skär sen lime i klyftor. Tillsätt vitlök, ingefära och currypasta till stekpannan. Stek i 1 min.

4

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], och koka i 1-2 min. Tillsätt kikärtor, kokosmjölk, sojasås, och en generös skvätt limejuice. Sänk till låg värme och sjud i 7-9 min, eller tills såsen har tjocknat något. Grovhacka thaibasilika. Skölj spenat.

5

Blanda ner spenat och hälften av thaibasilikan i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda ner en nypa limezest i det färdiglagade riset.

6

Lägg upp ris i en sida av skålar och kokosgryta i den andra sidan. Strö över chili och resterande thaibasilika. Servera med limeklyftor vid sidan av.