topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosgryta

Kokosgryta

med ingefära, kikärtor och thaibasilika

Finns det något bättre en kall höstkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med kikärtor och spenat. Grytan får spännande smak av thaibasilika, curry, ingefära och vitlök, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med ris med salladslök, och så toppar vi med chili och lime!

Allergener:
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Thaibasilika

1

Kikärtor

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Ekologisk lime

½

Ingefära

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

200

Kokosmjölk

1

Paprika

1

Chiliflakes

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

0.01

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)660 kcal
Energi (kJ)2761 kJ
Fett16.5 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater90.21 g
varav socker12.7 g
Protein3.2 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skiva salladslök tunt. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör ner ris och salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

Stek grönsaker
2

Finhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära [1/2, 2P] fint. Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Stek lök och paprika i 4-5 min, eller tills löken börjar att bli brynt.

Smaksätt grönsaker
3

Skölj kikärtor. Riv en nypa limezest [1/2, 2P] och skär sen lime i klyftor. Tillsätt vitlök, ingefära och currypasta till stekpannan. Stek i 1 min.

Koka sås
4

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], och koka i 1-2 min. Tillsätt kikärtor, kokosmjölk, sojasås, och en generös skvätt limejuice. Sänk till låg värme och sjud i 7-9 min, eller tills såsen har tjocknat något. Grovhacka thaibasilika. Skölj spenat.

Tillsätt spenat
5

Blanda ner spenat och hälften av thaibasilikan i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda ner en nypa limezest i det färdiglagade riset.

Servera
6

Lägg upp ris i en sida av skålar och kokosgryta i den andra sidan. Strö över chili och resterande thaibasilika. Servera med limeklyftor vid sidan av.