
Var påsen med ingredienser tung? Vi beklagar, men vi kunde inte låta bli att fylla kvällens recept med ett hav av fantastiska råvaror. Vi fyller tallrikarna med fluffigt jasminris, teriyaki-stekta kikärtor med sesamfrön, sockerärtor blandade med ponzusdressing, picklad rädisa, strimlad rödkål och krämig sesammajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Kikärtor
75
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
75
Sockerärtor
7.5
Ponzudressing
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sulfiter)
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
75
Rädisor
150
Jasminris
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Senap, Ägg)
75
Rödkål, förskuren
1
Lime
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Blanda all limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk I 1 tsk] i en liten skål. Häll av lagen innan servering.

Under tiden, halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden och blanda dem med ponzudressing [½ paket, 2P] i en liten skål.
Ställ åt sidan tills servering.

Hetta upp en stekpanna med medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene, och lägg över dem i en skål.
Häll av kikärtor.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kikärtor i 2-3 min, eller tills genomvarma.
Rör i teriyakisås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och ställ åt sidan.

Blanda sesammajonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med teriyaki-stekta kikärtor, picklade rädisor, ponzu-sockerärtor och rödkål.
Strö sesamfrön på kikärtorna.
Ringla över sesammajonnäs.