Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

med avokado och sushi-inspirerat ris

Färgglada bowls är perfekta när du vill äta nyttiga och snabba middagar. I den här vegovarianten bygger vi vår bowl med kokt ris som vi blandar med vitvinsvinäger och socker för att få fram den klassiska sushismaken. Stekta kikärtor glaserade i miso, sweet chilisås och soja blir en knaprig topping tillsammans med asiatisk majonnäs, skivad avokado och en sallad på morot, rödkål, gurka, sesamfrön och limesaft.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

150 g

Jasminris

1 st

Morot, Julienne

75 g

Rödkål, förskuren

½ st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Avokado

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

2 tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4013 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett46.2 g
varav mättat7 g
Kolhydrater105.1 g
varav socker28.6 g
Protein19.3 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kikärtor
2

Innan du häller av kikärtor, skopa upp kikärtsspad [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Häll av kikärtor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene.

Tillsätt miso, sweet chilisås, sparat kikärtsspad, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills kikärtor är glaserade. Ta pannan av värme.

TIPS: Kikärtsspad kallas också för aquafaba.

Förbered sallad
3

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, rödkål, gurka och sesamfrön i en stor skål och ställ åt sidan.

Skär avokado
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda sallad
5

Rör ner olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.

Rör ner vitvinsvinäger och socker [2 tsk | 4 tsk] i riset.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med sallad, kikärtor och avokado.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.