
Krispiga kikärtor spelar huvudrollen i kvällens goda recept på en vegetarisk salladsbowl. Vi krossar kikärtor och rostar dem gyllene i ugnen medan vi ugnsbakar potatis med örtkryddor. Potatisen får sällskap av sallad, avokado och rädisor i basen på vår bowl. Sedan toppar vi med rostade pinjenötter, riven ost, kikärtor och en god dressing på aioli, yoghurt och gräslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
75 g
Rädisor
1 st
Avokado
½ paket
Kikärtor
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
100 g
Romansallad
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Undert tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem med en sked eller stekspade. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills krispiga.

Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, aioli, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Skär rädisor i tunna skivor.

Lägg upp sallad, potatis och rädisor i djupa tallrikar.
Toppa med avokado och pinjenötter.
Ringla över dressing och toppa med riven ost och kikärtor.

