Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås

Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås

med basmatiris och stekta körsbärstomater

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi ljuvliga medelhavs-inspirerade kikärtor. Vi steker kikärtor med körsbärstomater, paprika, vitlök och vår goda kryddblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Så tillsätter vi grädde och pesto som gör rätten ljuvligt krämig. Luftigt basmatiris och färsk basilika passar perfekt till.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

125

Körsbärstomater

30

Calabresepesto

8

Vitlöksflörter

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Basilika

½

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 5)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)693 kcal
Energi (kJ)2900 kJ
Fett25.7 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker15.4 g
Protein17.6 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Halvera körsbärstomater.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Grovhacka hälften av basilikan, spara resten till garnering. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 4-5 min, tills mjuk.

Tillsätt körsbärstomater, paprika, vitlök, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong och stek i 3-4 min.

Tillsätt kikärtor
4

Häll av kikärtor.

Rör kikärtor, calabresepesto [½ paket, 2P] och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud på låg värme i 5-6 min, tills såsen tjocknat något.

Krydda kikärtor
5

Precis innan servering, tillsätt hackad basilika, salt [1/2 tsk I 1 tsk], en skvätt citronjuice och en nypa peppar till stekpannan precis innan servering, och rör om.

Servera
6

Lägg upp ris och kikärtor i skålar.

Strö över basilikablad.