Paprika- och kikärtssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika- och kikärtssallad

Paprika- och kikärtssallad

med morotscouscous och pumpafrön

Ta snabblagad vardagsmat till en ny nivå med denna smakexplosion till sallad. På ynka 20 minuter har du en ljuvligt smakintensiv middag gjord på kikärtor kryddade med sting, sötsyrlig picklad rödlök, och varm, citronmarinerad couscous med morot och tranbär. Toppa med pumpakärnor for krispighet och du har en fulländad måltid på nolltid.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Gräddfil

1

Morot

25

Vitvinsvinäger

1

Kikärtor

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

20

Tranbär

1

Pumpakärnor

8

Panamat

1

Bladpersilja

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

½

Citron

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)450 kcal
Energi (kJ)1882 kJ
Fett16.6 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater51.21 g
varav socker1.1 g
Protein16.04 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Riv morot. Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och låt koka upp. Rör i couscous och tranbär. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min tills all vätska absorberats.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Riv citronzest så du får en rejäl nypa och dela citronen i klyftor. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* till en lag. Krama hälften av rödlöken i handen och tillsätt den sedan i lagen. Rör om och ställ skålen åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika, kikärtor och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Smaksätt med kryddmix
4

Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!) och en skvätt vatten* till stekpannan. Koka i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Smaksätt couscous
5

Finhacka persilja medan kikärtorna tillagas i stekpannan. När couscousen är klar, blanda ner citronzest, det mesta av persiljan (spara lite till garnering), och krydda med en nypa peppar*.

Servera
6

Fördela morotscouscous mellan era tallrikar. Toppa med paprika- och kikärtssallad, picklad rödlök och varsin klick gräddfil. Garnera med persilja och pumpakärnor.