
Kikärtssalladen innehåller rostade kikärtor som är kryppade med den egyptiska kryddblandningen dukkah. Salladen serveras med grekisk salladsost, krämig hummus, solroskärnor och körsbärstomater.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller: Sesam, Senap)
75
Grekisk salladsost
½
Gurka
125
Körsbärstomater
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
60
Salladsmix
50
Hummus
(Innehåller: Sesam)
1
Mynta
20
Solroskärnor
1
Olivolja
1.5
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Sprid ut kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min. Ta ut och vänd efter hälften av tiden.

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Finhacka gurka [1/2 st, 2 pers], tomat och mynta.

Blanda gurka, tomater, salladsmix, bulgur och en skvätt olivolja* i en stor skål.

Blanda hummus med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål.

Servera salladen i djupa skålar. Toppa med bakade kikärtor, smulad salladsost [1/2 st, 2 pers], hummus, solroskärnor och mynta.