HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtssallad
topBanner
Kikärtssallad

Kikärtssallad

med dukkah, grekisk salladsost, hummus och körsbärstomater

Kikärtssalladen innehåller rostade kikärtor som är kryppade med den egyptiska kryddblandningen dukkah. Salladen serveras med grekisk salladsost, krämig hummus, solroskärnor och körsbärstomater.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:senapsesammjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

1 paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Gurka

85 g

Körsbärstomater

50 g

Kikärtor

20 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 msk

Bulgur

(Innehållergluten)

1.5 dl

Salladsmix

Hummus

(Innehållersesam)

Mynta

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2095.6821 kJ
Energi (kcal)500.88 kcal
Fett24.9535 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater45.2125 g
varav socker1.7 g
Protein16.6575 g
Salt2.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Sprid ut kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min. Ta ut och vänd efter hälften av tiden.

2

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

3

Finhacka gurka [1/2 st, 2 pers], tomat och mynta.

4

Blanda gurka, tomater, salladsmix, bulgur och en skvätt olivolja* i en stor skål.

5

Blanda hummus med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål.

6

Servera salladen i djupa skålar. Toppa med bakade kikärtor, smulad salladsost [1/2 st, 2 pers], hummus, solroskärnor och mynta.