topBanner
Kikärtssallad

Kikärtssallad

med dukkah, grekisk salladsost, hummus och körsbärstomater

Kikärtssalladen innehåller rostade kikärtor som är kryppade med den egyptiska kryddblandningen dukkah. Salladen serveras med grekisk salladsost, krämig hummus, solroskärnor och körsbärstomater.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:senapsesamglutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

½ paket

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

125 g

Körsbärstomater

½ st

Gurka

1 påse

Mynta

1 påse

Salladsmix

50 g

Hummus

(Innehållersesam)

20 g

Solrosfrön

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

150 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2642 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett34 g
varav mättat9 g
Kolhydrater49 g
varav socker5 g
Protein25 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skölj kikärtor.

Blanda kikärtor, dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Sprid ut kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min. Ta ut och vänd efter hälften av tiden.

2

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

3

Finhacka gurka [1/2 st, 2 pers], tomat och mynta.

4

Blanda gurka, tomater, salladsmix, bulgur och en skvätt olivolja* i en stor skål.

5

Blanda hummus med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål.

6

Servera salladen i djupa skålar. Toppa med bakade kikärtor, smulad salladsost [1/2 st, 2 pers], hummus, solroskärnor och mynta.