HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMellanösternsk Kikärtsgryta
topBanner
Mellanösternsk kikärtsgryta

Mellanösternsk kikärtsgryta

med morotscouscous och hackade mandlar

Finns det något bättre en kylig vårkväll än en mustig gryta? Ikväll frestar vi med en mellanösternsk kikärtsgryta med zucchini, vitlök, spenat, yoghurt, och vår underbara kryddblandning Saha-ras. Spännande tillbehör är hackade mandlar, mynta, chili och morotscouscous med tranbär.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensellerinöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

100 g

Fullkornscouscous

(Innehållergluten)

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

1 portionspåse

Mynta

1 paket

Kikärtor

4 g

Saha-Ras

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

20 g

Tranbär

(Kan innehållajordnötter, nötter, sesam)

60 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 3)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

½ tsk

Socker* (steg 4)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2778.061 kJ
Energi (kcal)663.9725 kcal
Fett22.1455 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater83.0927 g
varav socker30.3 g
Protein24.194 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv morot (oskalad) grovt. Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt couscous och morot och blanda väl. Tillsätt eventuellt även en skvätt olivolja*. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Plocka och skiva myntablad tunt. Skölj spenat.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt zucchini och salt* [½ tsk | 1 tsk]. Stek tills zucchinin har fått färg, 3-4 min. Tillsätt kikärtor, Saha-ras och vitlök och fräs tills väldoftande, 30 sek.

4

Sänk till medelvärme och rör i krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [½ tsk | 1 tsk] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud tills såsen har tjocknat något, 2-4 min. Tillsätt spenat, yoghurt [1 msk | 2 msk] och eventuellt även en klick smör*. Rör om tills spenat har mjuknat, 1 min. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Grovhacka mandlar. Blanda tranbär med färdig couscous.

6

Lägg upp morotscouscous i skålar och skeda över kikärtsgryta. Toppa med resterande yoghurt och strö över mandlar, mynta och en nypa chili flakes.