
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Ekologisk lime
1
Kikärtor
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12.5
Honung
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
10
Sesamfrön
1
Koriander
150
Kålmix
1
Avokado
1
Salladslök
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja, Ägg, Senap)
½
Röd chili
1
Tomat
150
Jasminris
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min tills såsen har tjocknat något.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.

Blanda kålmix, olivolja* [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i var sin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.

