HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojaglaserade Kikärtor
topBanner
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med mjukt jasminris och färsk koriander

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensesamsojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Ekologisk lime

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Kålmix

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållergluten, sesam, soja, ägg, senap)

½ st

Chili

1 st

Tomat

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Olivolja* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3839.6567 kJ
Energi (kcal)917.7 kcal
Fett45.7214 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater95.639 g
varav socker17.8 g
Protein18.7235 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min tills såsen har tjocknat något.

3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.

4

Blanda kålmix, olivolja* [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

5

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

6

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i var sin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.