
Ikväll lagar vi en spännande indonesisk-inspirerad rätt med massor av läckra ingredienser. Den goda currysåsen innehåller både jordnötssmör och koksmjölk. Kikärtor, sötpotatis och spenat bidrar med olika konsistenser och färger.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
450
Sötpotatis
1
Kikärtor
1
Schalottenlök
1
Ingefära
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
4
Grönsaksbuljong
200
Kokosmjölk
25
Jordnötssmör
(Innehåller: Jordnötter)
60
Spenat
1
Vitlöksklyfta
20
Jordnötter
1
Ekologisk lime
3
Vatten

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka schalottenlök. Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj kikärtor. Riv ingefära. Riv limezest och skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.

Tillsätt currypasta till kastrullen, och stek i 1 min. Tillsätt sötpotatis, kikärtor, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, kokosmjölk, jordnötssmör och hälften av sojasåsen. Koka upp, och låt sjuda under lock, med regelbunden omrörning, i 12-15 min eller tills sötpotatisen är mjuk.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 6-8 min av curryns tillagningstid. Tillsätt spenat, en handfull i taget, och låt den slokna, 1-2 min. Tillsätt resterande sojasås och koka tills vätskan har reducerats något, 1-2 min. Ta stekpannan av värmen.

Krydda curryn med salt* och peppar* efter smak. Rör ner limezest i riset, lägg upp det och curry på tallrikar. Toppa med spenat, jordnötter och limeklyftor.

