HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndonesisk Inspirerad Curry
topBanner
Indonesisk-inspirerad curry

Indonesisk-inspirerad curry

med kikärtor, sötpotatis och spenat

Ikväll lagar vi en spännande indonesisk-inspirerad rätt med massor av läckra ingredienser. Den goda currysåsen innehåller både jordnötssmör och koksmjölk. Kikärtor, sötpotatis och spenat bidrar med olika konsistenser och färger.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:glutensojasenapsellerijordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 paket

Sötpotatis

20 g

Kikärtor

4 g

Schalottenlök

200 ml

Ingefära

25 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

20 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

3 dl

Kokosmjölk

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

Spenat

Vitlöksklyfta

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fett27.96 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater80.67 g
varav socker4.1 g
Protein18.74 g
Salt4.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka schalottenlök. Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj kikärtor. Riv ingefära. Riv limezest och skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.

4

Tillsätt currypasta till kastrullen, och stek i 1 min. Tillsätt sötpotatis, kikärtor, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, kokosmjölk, jordnötssmör och hälften av sojasåsen. Koka upp, och låt sjuda under lock, med regelbunden omrörning, i 12-15 min eller tills sötpotatisen är mjuk.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 6-8 min av curryns tillagningstid. Tillsätt spenat, en handfull i taget, och låt den slokna, 1-2 min. Tillsätt resterande sojasås och koka tills vätskan har reducerats något, 1-2 min. Ta stekpannan av värmen.

6

Krydda curryn med salt* och peppar* efter smak. Rör ner limezest i riset, lägg upp det och curry på tallrikar. Toppa med spenat, jordnötter och limeklyftor.