Indisk blomkåls- och kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkåls- och kikärtscurry

Indisk blomkåls- och kikärtscurry

med basmatiris och färsk koriander

Vi tröttnar aldrig på det indiska köket och dess goda currygrytor! I den här vegetariska versionen rostar vi de två huvudkomponenterna – blomkål och kikärtor – för att få ge vår krämiga curry fler härliga konsistenser. Blomkålen tillsätter vi i såsen med lök, morot, kokosmjölk och massor av smakrika kryddor, och kikärtorna blandar vi med koriander och limesaft och använder som topping. Vi serverar vår curry med fluffigt basmatiris.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Glutenfri
Plantbaserat

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

½ paket

Kikärtor

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

1 st

Morot

½ st

Lök

30 g

Tikka masala

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Smör (steg 4)

¾ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2636 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett25.4 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker10 g
Protein15.6 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål & kikärtor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.

Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P] och torka dem med hushållspapper.

Placera blomkål på ena halvan av plåt med bakplåtspapper och kikärtor på den andra. Blanda båda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Koka ris
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Riv morot (oskalad) grovt.

Ta ut blomkål och kikärtor ur ugnen och lägg kikärtor i en skål till topping.

Laga curry
4

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Stek lök, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Milda Mahal och tikka masala och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt kokosmjölk, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 5–10 min.

Rör ner blomkål.

Förbered topping
5

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka koriander.

Vänd rostade kikärtor med koriander och limesaft [1/2 msk | 1 msk].

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar.

Toppa med blomkålscurry och rostade kikärtor.