Indisk blomkåls- och kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkåls- och kikärtscurry

Indisk blomkåls- och kikärtscurry

med basmatiris och färsk koriander

Vi tröttnar aldrig på det indiska köket och dess goda currygrytor! I den här vegetariska versionen rostar vi de två huvudkomponenterna – blomkål och kikärtor – för att få ge vår krämiga curry fler härliga konsistenser. Blomkålen tillsätter vi i såsen med lök, morot, kokosmjölk och massor av smakrika kryddor, och kikärtorna blandar vi med koriander och limesaft och använder som topping. Vi serverar vår curry med fluffigt basmatiris.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Plantbaserat

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

½ paket

Kikärtor

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

1 st

Morot

½ st

Lök

30 g

Tikka masala

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Smör (steg 4)

¾ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2636 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett25.4 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker10 g
Protein15.6 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål & kikärtor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.

Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P] och torka dem med hushållspapper.

Placera blomkål på ena halvan av plåt med bakplåtspapper och kikärtor på den andra. Blanda båda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Koka ris
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Riv morot (oskalad) grovt.

Ta ut blomkål och kikärtor ur ugnen och lägg kikärtor i en skål till topping.

Laga curry
4

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Stek lök, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Milda Mahal och tikka masala och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt kokosmjölk, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 5–10 min.

Rör ner blomkål.

Förbered topping
5

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka koriander.

Vänd rostade kikärtor med koriander och limesaft [1/2 msk | 1 msk].

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar.

Toppa med blomkålscurry och rostade kikärtor.