
Vi tröttnar aldrig på det indiska köket och dess goda currygrytor! I den här vegetariska versionen rostar vi de två huvudkomponenterna – blomkål och kikärtor – för att få ge vår krämiga curry fler härliga konsistenser. Blomkålen tillsätter vi i såsen med lök, morot, kokosmjölk och massor av smakrika kryddor, och kikärtorna blandar vi med koriander och limesaft och använder som topping. Vi serverar vår curry med fluffigt basmatiris.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
½ paket
Kikärtor
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Koriander
1 st
Morot
½ st
Lök
30 g
Tikka masala
½ st
Lime
1 dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Smör (steg 4)
¾ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P] och torka dem med hushållspapper.
Placera blomkål på ena halvan av plåt med bakplåtspapper och kikärtor på den andra. Blanda båda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Riv morot (oskalad) grovt.
Ta ut blomkål och kikärtor ur ugnen och lägg kikärtor i en skål till topping.

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Stek lök, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Milda Mahal och tikka masala och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 5–10 min.
Rör ner blomkål.

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka koriander.
Vänd rostade kikärtor med koriander och limesaft [1/2 msk | 1 msk].

Lägg upp ris i djupa skålar.
Toppa med blomkålscurry och rostade kikärtor.