
Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella med tomat, honung- och senapsdressing och ost är en härlig rätt som bjuder på perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
300
Rotfruktsmix
1
Rödlök
50
Grönkål, skuren
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
40
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
2
Tomat
20
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills möra.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv bröd i 2 cm stora bitar.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten och torka dem sen med hushållspapper eller en kökshandduk.
Placera brödbitar och kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sätt plåten med krutonger och kikärtor i ugnen när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Rosta i 8-10 min, tills bröd är krispigt och gyllene.

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar och krydda dem med en nypa salt och peppar.
Blanda honung- och senapsdressing, aioli [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda färdiga rotfrukter med grönkål på plåten, tills den har mjuknat något.
Rör sedan i kikärtor, krutonger, tomat och hälften av dressingen.

Lägg upp panzanellasallad i skålar.
Ringla över resterande dressing och strö över ost.