Ikväll lagar vi en baguette fylled med rostad paprika, en ljuvlig curry- och kikärtsröra med yoghurt och aprikoschutney, och krispig rucola. Vi serverar våra härliga baguettes med krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
37.5
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Rucola
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
4
Curry-On
500
Potatis
1
Paprika
½
Lime
25
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
½
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar och placera dem på andra sidan av plåten. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i 15-20 min, tills mjuka och ställ sen åt sidan i en skål för att svalna.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Häll av och skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Placera dem i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Rör i yoghurt [½ paket, 2P], Curry-on, majonnäs, en generös skvätt limejuice, aprikoschutney [½ st, 2P], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i skålen med kikärtor.
Placera bröd på gallret och värm i ugnen i 7-8 min, tills uppvärmda och krispiga.
Skölj rucola.
Blanda rucola [½ påse, 2P], olivolja [1/2 msk I 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Halvera baguette och fyll den med rostad paprika, curry- och kikärtsröra och rucola.
Servera den tillsammans med klyftpotatis, och resterende curry- och kikärtsröra i en skål.