Baguette med curry- och kikärtsröra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette med curry- och kikärtsröra

Baguette med curry- och kikärtsröra

klyftpotatis och rostad paprika

Ikväll lagar vi en baguette fylled med rostad paprika, en ljuvlig curry- och kikärtsröra med yoghurt och aprikoschutney, och krispig rucola. Vi serverar våra härliga baguettes med krispig klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

37.5

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20

Rucola

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

4

Curry-on

500

Potatis

1

Paprika

½

Lime

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)924 kcal
Energi (kJ)3866 kJ
Fett31.9 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater134.8 g
varav socker21 g
Protein23.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

Rosta paprika
2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar och placera dem på andra sidan av plåten. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i 15-20 min, tills mjuka och ställ sen åt sidan i en skål för att svalna. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P. 

Förbered kikärtsröra
3

Häll av och skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Placera dem i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Rör i yoghurt [½ paket, 2P], Curry-on, majonnäs, en generös skvätt limejuice, aprikoschutney [½ st, 2P], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i skålen med kikärtor.

Värm bröd
4

Placera bröd på gallret och värm i ugnen i 7-8 min, tills uppvärmda och krispiga.

Skölj rucola
5

Skölj rucola.

Blanda rucola [½ påse, 2P], olivolja [1/2 msk I 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Halvera baguette och fyll den med rostad paprika, curry- och kikärtsröra och rucola.

Servera den tillsammans med klyftpotatis, och resterende curry- och kikärtsröra i en skål.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image