HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRostad Kikärt Och Tomatsallad
topBanner
Rostad kikärt- och tomatsallad

Rostad kikärt- och tomatsallad

med quinoa och persilja

Drömgod sallad att sätta på bordet ikväll! Ugnsrostade kikärtor och körsbärstomater får kärleksfull behandling med smakrik kryddblandning och lägger grunden tillsammans med mättande quinoa. Pikant rädisa, färska körsbärstomater och knapriga pumpakärnor ger en en extra dimension, medan den välbalanserade citrondressingen och salladsosten är grädden på moset. Kort och gott en varm mättande sallad att sätta guldkant på tillvaron med.

Taggar:VegetariskLättlagad
Allergener:mjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

125 g

Körsbärstomater

4 g

Panamat

1 st

Ekologisk citron

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Bladpersilja

12.5 g

Honung

100 g

Salladsmix

20 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

200 g

Pumpafrön

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

10 dl

Trefärgad quinoa

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)625.9825 kcal
Energi (kJ)2619.1111 kJ
Fett14.748 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater94.0553 g
varav socker16.1 g
Protein23.7002 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220° C / 200° C varmluft. Koka upp vatten* [3 dl, 2 pers | 6 dl, 4 pers], quinoa och grönsaksbuljong i en kastrull. Sänk värmen till medel och låt sjuda i ca 15 min tills quinoan är klar. Häll av om nödvändigt och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Ställ åt sidan och låt svalna.

2

Häll av och skölj kikärtorna i kallt vatten. Skär körsbärstomaterna i halvor.

3

Lägg hälften av körsbärstomaterna samt kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, strö över Central American Style kryddmix (starkt om du inte blandar väl) och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Rosta i ugnen 15-20 min tills tomaterna börjar få färg. När det återstår ca 5 min, lägg pumpakärnorna på plåten och låt rosta i ugnen.  

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär rädisa i tunna skivor. Plocka och grovhacka persiljebladen.

5

Blanda rostade grönsaker med citronzest, en generös skvätt citronjuice, honung och en skvätt olivolja* i en stor salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda ner salladsblad, körsbärstomater, rädisor, quinoa och hälften av persiljan.

6

Fördela quinoasalladen mellan era tallrikar och toppa med rostade tomater, kryddiga kikärtor och pumpakärnor. Strö över salladsost och återstående persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.