topBanner
Krämiga marockanska kikärtor

Krämiga marockanska kikärtor

med tomatcouscous

Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med färska tomater och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutensellerinötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

1 påse

Spenat

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Kokosmjölk

1 påse

Bladpersilja

1 paket

Finkrossade tomater

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 st

Tomat

4 g

Saha-Ras

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2393 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett22 g
varav mättat12 g
Kolhydrater65 g
varav socker13 g
Protein21 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

2

Skiva rödlök tunt.Riv oskalad morot.Finhacka eller pressa vitlök.Skölj kikärtor i kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar bli mjuka.Tillsätt kikärtor, vitlök och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.

4

Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] samt salt*.Låt sjuda i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt* och peppar*.

5

Grovhacka mandlar, persilja och tomat.När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan.

6

Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar.Garnera med mandlar och resterande persilja.