Krämiga marockanska kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämiga marockanska kikärtor

Krämiga marockanska kikärtor

med tomatcouscous

Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med färska tomater och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

125 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Finkrossade tomater

paket

Krossade tomater

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1 st

Tomat

4 g

Saha-Ras

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt

2.5 dl

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)387 kcal
Energi (kJ)1619 kJ
Fett9.5 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater51.9 g
varav socker1.4 g
Protein15.9 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor i kallt vatten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.

Sjud gryta
4

Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] samt salt*. Låt sjuda i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt* och peppar*.

Blanda tomatcouscous
5

Grovhacka mandlar, persilja och tomat. När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan.

Servera
6

Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.