Skip to main content
Libanesisk stekt torsk och tahinidressing
Libanesisk stekt torsk och tahinidressing

Libanesisk stekt torsk och tahinidressing

med pistage- och kikärtsris & granatäppelsallad

Upplev det libanesiska köket med vår goda torsk som smaksätts med za'atar och steks med körsbärstomater. Vi serverar kvällens fiskrätt med kikärtsris toppat med pistagenötter, tahinidressing och en härlig sallad med granatäpple och persilja.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Nötter
pistaschmandel
Sesam
Mjölk
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

195 g

Kikärtor

15 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistaschmandel Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)

½ st

Granatäpple

1 st

Rödlök

1 st

Citron

1 st

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3329 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett27 g
varav mättat6 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker15.1 g
Kostfiber10.3 g
Protein41.3 g
Salt3.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Häll av kikärtor.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered granatäpple
2

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Grovhacka persilja.

Blanda granatäpple, rödlök, persilja, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda sås
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda tahini, vitlök, yoghurt, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med za'atar och salt. 

Stek fisk med körsbärstomater i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, placera påsen med pistagenötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp kikärtsris i skålar och strö över pistagenötter.

Toppa med fisk och sallad.

Ringla över tahinidressing.