
Upplev det libanesiska köket med vår goda torsk som smaksätts med za'atar och steks med körsbärstomater. Vi serverar kvällens fiskrätt med kikärtsris toppat med pistagenötter, tahinidressing och en härlig sallad med granatäpple och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
195 g
Kikärtor
15 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter, pistaschmandel Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)
½ st
Granatäpple
1 st
Rödlök
1 st
Citron
1 st
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
125 g
Körsbärstomater
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Häll av kikärtor.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera citron.
Grovhacka persilja.
Blanda granatäpple, rödlök, persilja, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda tahini, vitlök, yoghurt, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med za'atar och salt.
Stek fisk med körsbärstomater i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, placera påsen med pistagenötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp kikärtsris i skålar och strö över pistagenötter.
Toppa med fisk och sallad.
Ringla över tahinidressing.