
Hotdogs är vad vi skulle kalla en riktig crowd pleaser – vem gillar inte korv med bröd? Men i kväll lagar vi hotdogs med en twist och frestar med nya, spännande tillbehör. Förutom klassisk ketchup och senap får korven sällskap av syltad gurka och en lök- och baconchutney med både sötma och sälta. Vi lagar också klyftpotatis och rostar spetskål som vi toppar med riven ost. Krämig tryffelmajonnäs blir pricken över i!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
320 g
Korv
70 g
Bacon, tärnad
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 ml
Tryffelolja
200 g
Spetskål
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 4)
4 msk
Ketchup (steg 6)
1 tsk
Socker (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Skär spetskål i klyftor (1 per person).
Pricka hål i korv med en gaffel.
Placera korv och spetskål på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper.
Ringla olivolja över kål och krydda med salt och peppar.
Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills kål är gyllene och korv är genomstekt.

Medan kål och korv ugnssteks, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka lök.
Lägg över bacon till en skål. Spara fett i pannan att steka lök i.
Hetta upp pannan på medelhög värme och stek lök i 5–6 min, tills mjuk. Rör då och då.
Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Vänd ner lök i skålen med bacon.

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera korvbröd direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Bre korvbröd med senap och ketchup [4 msk | 8 msk] och fyll med korv.
Toppa med bacon- och lökchutney och syltad gurka.
Servera med klyftpotatis, tryffelmajonnäs och grillad spetskål.
Toppa kål med finriven ost [1/2 paket, 2P] .