Skip to main content
Hotdogs med bacon-och lökchutney
Hotdogs med bacon-och lökchutney

Hotdogs med bacon-och lökchutney

med stekt kål och tryffelmajonnäs

3.8
(15)

Hotdogs är vad vi skulle kalla en riktig crowd pleaser – vem gillar inte korv med bröd? Men i kväll lagar vi hotdogs med en twist och frestar med nya, spännande tillbehör. Förutom klassisk ketchup och senap får korven sällskap av syltad gurka och en lök- och baconchutney med både sötma och sälta. Vi lagar också klyftpotatis och rostar spetskål som vi toppar med riven ost. Krämig tryffelmajonnäs blir pricken över i!

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Havre
Senap
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

320 g

Korv

70 g

Bacon, tärnad

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

4 st

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 ml

Tryffelolja

200 g

Spetskål

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 4)

4 msk

Ketchup (steg 6)

1 tsk

Socker (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)5668 kJ
Energi (kcal)1355 kcal
Fett69.5 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater130.7 g
varav socker27.4 g
Kostfiber12.8 g
Protein42.3 g
Salt6.2 g
Potassium11150 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Large Frying Pan

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.  

Sylta gurka
2

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Ugnsstek kål och korv
3

Skär spetskål i klyftor (1 per person).

Pricka hål i korv med en gaffel.

Placera korv och spetskål på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper.

Ringla olivolja över kål och krydda med salt och peppar.

Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills kål är gyllene och korv är genomstekt.

Gör bacon- och lökchutney
4

Medan kål och korv ugnssteks, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, finhacka lök.

Lägg över bacon till en skål. Spara fett i pannan att steka lök i.

Hetta upp pannan på medelhög värme och stek lök i 5–6 min, tills mjuk. Rör då och då.

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. 

Vänd ner lök i skålen med bacon.

Värm korvbröd
5

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera korvbröd direkt på ugnsgallret.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Servera
6

Bre korvbröd med senap och ketchup [4 msk | 8 msk] och fyll med korv.

Toppa med bacon- och lökchutney och syltad gurka.

Servera med klyftpotatis, tryffelmajonnäs och grillad spetskål.

Toppa kål med finriven ost [1/2 paket, 2P] .