25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)25 g
Ingefära
25 g
Vitlöksklyfta
25 ml
Honung
1 st
Ketchup
20 g
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)10 g
Chili
200 g
Lime
1 msk
Cashewnötter
(Innehållernötter)Sesamfrön
(Innehållersesam)Halloumi
(Innehållermjölk)Spetskål
Morot
Röd paprika
Salladslök
Koriander
Olivolja*
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära med vitlök, sojasås, honung, ketchup, vitvinsvinäger och sesamfrön till en marinad. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och sjud marinaden tills den tjocknat, 2-3 min. Sätt stekpannan åt sidan och stäng av värmen.
Skär halloumi i 1 cm tjocka stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över marinaden så att alla bitarna täcks. Tillaga i ugnen 10-12 min.
Strimla spetskålen [1/2 st, 2 pers] fint. Skala och skär morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 3 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Blanda alla grönsaker i en salladsskål och krydda med en nypa salt*.
Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och chili i en skål tillsammans med olivolja* [1 msk | 2 msk] och limejuice [1/2 lime, 2 pers]. Krydda med en nypa salt*.
Grovhacka cashewnötter. Blanda korianderdressingen med salladen och rör runt så de täcks.
Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med de marinerade halloumibitarna. Strö över cashewnötter.