HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisk Asiatisk Sallad
topBanner
Frisk asiatisk sallad

Frisk asiatisk sallad

med marinerad halloumi, chili- och korianderdressing

Allergener:glutensojasulfiternöttersesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Ingefära

25 g

Vitlöksklyfta

25 ml

Honung

1 st

Ketchup

20 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

10 g

Chili

200 g

Lime

1 msk

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Halloumi

(Innehållermjölk)

Spetskål

Morot

Röd paprika

Salladslök

Koriander

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2398.1641 kJ
Energi (kcal)573.175 kcal
Fett39.0875 g
varav mättat17.9 g
Kolhydrater22.7375 g
varav socker16.2 g
Protein27.7175 g
Salt4.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära med vitlök, sojasås, honung, ketchup, vitvinsvinäger och sesamfrön till en marinad. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och sjud marinaden tills den tjocknat, 2-3 min. Sätt stekpannan åt sidan och stäng av värmen.

2

Skär halloumi i 1 cm tjocka stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över marinaden så att alla bitarna täcks. Tillaga i ugnen 10-12 min.

3

Strimla spetskålen [1/2 st, 2 pers] fint. Skala och skär morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 3 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Blanda alla grönsaker i en salladsskål och krydda med en nypa salt*.

4

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och chili i en skål tillsammans med olivolja* [1 msk | 2 msk] och limejuice [1/2 lime, 2 pers]. Krydda med en nypa salt*.

5

Grovhacka cashewnötter. Blanda korianderdressingen med salladen och rör runt så de täcks.

6

Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med de marinerade halloumibitarna. Strö över cashewnötter.