HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Frisk asiatisk sallad

Frisk asiatisk sallad

med marinerad halloumi, chili- och korianderdressing

Ge dig av mot Sydostasiens grönskande tropik och inhalera aromerna av vår friska sallad som kommer få dig dina smaklökar att tro de är på en restaurang i Buon Ma Thuot. Servera med marinerad halloumi och en kittlande chili- och korianderdressing.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sojaglutensesammjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

10 g

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Honung

25 g

Ketchup

25 ml

Vitvinsvinäger

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

200 g

Spetskål

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Salladslök

1 påse

Koriander

1 st

Chili

1 st

Lime

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2565 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett39 g
varav mättat16 g
Kolhydrater31 g
varav socker23 g
Kostfiber7 g
Protein30 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers] och vitlök.

Blanda ingefära med vitlök, sojasås, honung, ketchup, vitvinsvinäger och sesamfrön till en marinad.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och sjud marinaden tills den tjocknat, 2-3 min.

Sätt stekpannan åt sidan och stäng av värmen.

2

Skär halloumi i 1 cm tjocka stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över marinaden så att alla bitarna täcks. Tillaga i ugnen 10-12 min.

3

Strimla spetskålen [1/2 st, 2 pers] fint.

Skala och skär morot i tändstickstunna stavar.

Kärna ur och skär paprika i 3 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.

Blanda alla grönsaker i en salladsskål och krydda med en nypa salt*.

4

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili.

Blanda koriander och chili i en skål tillsammans med olivolja [1 msk | 2 msk] och limejuice [1/2 lime, 2 pers]. Krydda med en nypa salt.

5

Grovhacka cashewnötter.

Blanda korianderdressingen med salladen och rör runt så de täcks.

6

Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med de marinerade halloumibitarna. Strö över cashewnötter.

Smaklig måltid!