topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry- halloumi

Stir-fry- halloumi

med frisk spetskål och koriander

Skruva upp volymen på din favoritmusik, ta en svängom fram till spisen och laga denna spännande och fräscha vegemåltid med asiatisk touch. Låt halloumi glaseras i en härlig honungsmarinad med smak av både sötma, sälta och syra och ett trevligt sting från ingefära. Servera med frisk sallad gjord på spetskål, salladslök och chili, och som fått extra uppmärksamhet genom en skvätt lime och finhackad koriander for en autentisk asiatisk smakbild. Toppa med knapriga jordnötter och du har en underbar festmåltid att hugga in på!

Taggar:
One Pan
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

1

Morot

200

Spetskål

100

Basmatiris

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

20

Jordnötter

200

Halloumi

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)399 kcal
Energi (kJ)1669 kJ
Fett24.85 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater15.69 g
varav socker12.4 g
Protein24.45 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered spetskål
1

Finstrimla spetskål och lägg i en bunke. Krydda med en nypa salt* och massera kålen med händerna tills den har blivit mjuk.

Blanda kålsallad
2

Skala och skär (eller riv) morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Halvera lime. Lägg alla grönsakerna och chilin (stark!) i samma bunke som kålen, pressa över en skvätt limejuice och blanda runt.

Hacka jordnötter
3

Grovhacka jordnötter.

Blanda glaze
4

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, soja, honung, ketchup och juice från den återstående limen i en skål. Tillsätt sesamfrön till glazen och rör om.

Glasera halloumi
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Skär halloumi i 1 cm breda stavar och stek dem i 2-3 min. Tillsätt glazen och stek i ytterligare 1-2 min, eller tills den tjocknat.

Servera
6

Fördela salladen på frisk spetskål och den honungsglaserade halloumin mellan era tallrikar. Strö över hackade jordnötter, och hugg in.