
Här bjuder vi på en allsidig och spännande rätt, perfekt till helgen, eller till att piffa upp en vardagskväll. Ljuvlig fläskytterfilé marineras i BBQ-sås, och rostas sen till perfektion. I ugnen är där också plats spetskål, som rostas med smör och ost, och sen toppas med krispig prosciutto. Fantastiska tillbehör är krispig klyftpotatis och krämig gräslöksdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskytterfilé
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
500
Potatis
50
Prosciutto
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
400
Spetskål
40
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
1
Oregano
1
Gräslök
1
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1.5
Smör (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Under tiden, blanda BBQ-sås, sojasås och Ay Cajun-ba i en medelstor skål. Vänd i köttet så det täcks.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och häll över resterande marinad.
Rosta i ugnen i 14-18 min, eller tills brynt och genomstekt. Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Smält smör [11/2 spsk I 3 spsk] i micron eller i en kastrull.
Skär spetskål i 4 cm klyftor och placera den i en ugnsform. Ringla över smält smör och strö över ost. Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.
Baka i ugnen i 20-25 min.

Under tiden, plocka oreganoblad.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Placera prosciutto på plåten du använde till kött när det återstår 10 min av spetskålens tillagningstid.
Rosta i ugnen i 8-10, eller tills krispig.
Skär köttet i skivor.

Lägg upp BBQ-marinerad fläskytterfilé, rostad spetskål och klyftpotatis på tallrikar.
Ringla över kvarvarande marinad över köttet och smula prosciutto över spetskål,
Strö över oregano.
Servera med gräslöksdressing.