
Fisk tillagad i smakrik tomatsås är en ljuvlig klassiker vi inte får glömma bort. Detta recept är riktigt enkelt och det tar dig bara 35 minuter att laga. Potatismoset smaksätter du med smör och salt, och tomatsåsen får smakrik kärlek av grönsaksbuljong, lök, vitlök, paprika, samt en nypa salt och socker. Spetskålen du serverar vid sidan av gratinerar du med lagrad ost. En rätt du inte vill gå miste om!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Gråsej
1
Krossade tomater
4
Buljong
500
Potatis
200
Spetskål
20
Finriven ost
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
2
Smör
2
Mjölk
Socker
¼
Salt

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär oskalad potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatisen i kastrullen och låt koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt*. Mosa till ett slätt mos. Sätt på ett lock för att hålla värmen.

Skär spetskål i fyra stora klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja* och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 15-20 min.

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2 min. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 4 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Tillsätt grönsaksbuljong och krossade tomater. Sjud i 3-4 min.

Under tiden, skär varje sej i två filéer. Lägg filéerna i tomatsåsen och låt sjuda i 5 min. Vänd fisken och sjud i ytterligare 3-4 min.VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Fördela potatismos, sej och tomatsås mellan era tallrikar. Servera med gratinerad spetskål vid sidan av.