topBanner
Sej i tomatsås

Sej i tomatsås

med potatismos och ugnsbakad spetskål

Fisk tillagad i smakrik tomatsås är en ljuvlig klassiker vi inte får glömma bort. Detta recept är riktigt enkelt och det tar dig bara 35 minuter att laga. Potatismoset smaksätter du med smör och salt, och tomatsåsen får smakrik kärlek av grönsaksbuljong, lök, vitlök, paprika, samt en nypa salt och socker. Spetskålen du serverar vid sidan av gratinerar du med lagrad ost. En rätt du inte vill gå miste om!

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölkäggsellerifisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

200 g

Spetskål

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

Socker*

30 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2446 kJ
Energi (kcal)585 kcal
Fett18 g
varav mättat11 g
Kolhydrater68 g
varav socker21 g
Protein35 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Skär oskalad potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatisen i kastrullen och låt koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt*. Mosa till ett slätt mos. Sätt på ett lock för att hålla värmen.

2

Skär spetskål i fyra stora klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja* och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 15-20 min.

3

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2 min.

Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 4 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

4

Tillsätt grönsaksbuljong och krossade tomater. Sjud i 3-4 min.

5

Under tiden, skär varje sej i två filéer. Lägg filéerna i tomatsåsen och låt sjuda i 5 min.

Vänd fisken och sjud i ytterligare 3-4 min.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Fördela potatismos, sej och tomatsås mellan era tallrikar. Servera med gratinerad spetskål vid sidan av.