Skip to main content
Mexikansk burritobowl

Mexikansk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limeyogurt

4.0
(542)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limeyoghurt, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5

Tex-Mex

85

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

1

Paprika

2

Tomat

1

Salladslök

1

Citrusfrukt

160

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

½

Tomatpuré

200

Spetskål

4

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1

Chiliflakes

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

2

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 4)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)519 kcal
Energi (kJ)2173 kJ
Fett20.1 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker16.2 g
Protein26.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär spetskål i tunna skivor.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

Blanda salsa
4

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda limeyoghurt
5

Blanda yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Blanda spetskål och limeyoghurt [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limeyoghurt.

Strö över resterande chili flakes.