topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk burritobowl

Mexikansk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limeyogurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limeyoghurt, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Stark
Klimatsmart
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

5

Tex-Mex

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Paprika

2

Tomat

1

Salladslök

1

Lime

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½

Tomatpuré

200

Spetskål

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Chiliflakes

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

2

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 4)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)519 kcal
Energi (kJ)2173 kJ
Fett20.15 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater48.86 g
varav socker16.2 g
Protein26.94 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär spetskål i tunna skivor.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

Blanda salsa
4

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda limeyoghurt
5

Blanda yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Blanda spetskål och limeyoghurt [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limeyoghurt.

Strö över resterande chili flakes.