HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Burritobowl
topBanner
Mexikansk burritobowl

Mexikansk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limeyogurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limeyoghurt, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:Under 650 kcalSnabbVegetariskStarkKlimatsmartMax 50g kolhydrater
Allergener:VeteGlutenKornSojaSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Korn, Soja)

½ burk

Tomatpuré

200 g

Spetskål

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 g

Chili flakes

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)519 kcal
Energi (kJ)2173 kJ
Fett20.15 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater48.86 g
varav socker16.2 g
Protein26.94 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär spetskål i tunna skivor.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

4

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

5

Blanda yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Blanda spetskål och limeyoghurt [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limeyoghurt.

Strö över resterande chili flakes.