
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limeyoghurt, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5
Tex-Mex
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Paprika
2
Tomat
1
Salladslök
1
Citrusfrukt
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
½
Tomatpuré
200
Spetskål
4
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1
Chiliflakes
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
2
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär spetskål i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.
Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Blanda spetskål och limeyoghurt [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limeyoghurt.
Strö över resterande chili flakes.