Skip to main content
Po' boy-sandwich med krispiga räkor
Po' boy-sandwich med krispiga räkor

Po' boy-sandwich med krispiga räkor

med äpple- och kålsallad och ranchsås

4.2
(43)

En ”po' boy” är en matig macka med sitt ursprung i den amerikanska delstaten Louisiana. Vår version består av varma korvbröd som vi fyller med stekta räkor i en krispig cajunkryddad pankopanering och sallad på äpple och spetskål. Vi serverar våra po' boys med gyllenrostade pommes och en krämig ranchsås på gräddfil, majonnäs, gräslök och vitlök.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Sulfiter
Kräftdjur
Mjölk
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Räkor

(Innehåller: Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Potatis

200 g

Spetskål

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Äpple

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett32.1 g
varav mättat7 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker18.3 g
Kostfiber9.9 g
Protein27.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Potassium690 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera och skär spetskål i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda äpple, spetskål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Panera räkor
3

Torka räkor med en bit hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny liten skål och rör ner i skålen med räkor. För 2P: Tillsätt bara hälften av ägget till räkorna.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd räkor med panko och Ay Cajun-ba tills de är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av under stekningen, strö bara över det senare! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Bre bröd med ranchsås och fyll med kålsallad och stekta räkor.

Servera med resterande kålsallad och ranchsås.