
En ”po' boy” är en matig macka med sitt ursprung i den amerikanska delstaten Louisiana. Vår version består av varma korvbröd som vi fyller med stekta räkor i en krispig cajunkryddad pankopanering och sallad på äpple och spetskål. Vi serverar våra po' boys med gyllenrostade pommes och en krämig ranchsås på gräddfil, majonnäs, gräslök och vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 g
Potatis
200 g
Spetskål
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Äpple
1 portionspåse
Gräslök
½ st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, halvera och skär spetskål i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda äpple, spetskål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Torka räkor med en bit hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.
Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och vänd runt.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny liten skål och rör ner i skålen med räkor. För 2P: Tillsätt bara hälften av ägget till räkorna.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Vänd räkor med panko och Ay Cajun-ba tills de är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av under stekningen, strö bara över det senare! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Lägg upp pommes på tallrikar.
Bre bröd med ranchsås och fyll med kålsallad och stekta räkor.
Servera med resterande kålsallad och ranchsås.

