
Tacos är så mycket mer än köttfärs, tacokrydda och grönsaker, så här presenterar våra kockar en ny fräsch och smakrik variant att variera familjemyset med. Sätt tänderna i en varm tortilla fylld med kryddiga linser, söt majs, krispig spetskål och chili med sting. Pricken över i kommer i form av panerad avokado som ger en frasig kontrast. Så gott att tårna krullar sig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Koriander
1
Gröna linser
75
Gräddfil
1
Röd chili
1
Majs
200
Spetskål
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
8
Panamat
1
Lime
1
Avokado
1
Ägg

Sätt ugnen på 180°C. Strimla spetskål fint. Skölj majsen i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander. Kärna ur och grovhacka chili.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs Central American Style kryddmix under omrörning ett par sekunder. Tillsätt linserna och fräs ytterligare 2-3 min. För över linserna till en skål och täck för att hålla varm.

Halvera avokado och skär vardera halva i 4-5 skivor. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den ena. Blanda panko, en nypa peppar* och en rejäl nypa salt* i den andra.

Vänd varje avokadoskiva först i ägg, sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en rejäl skvätt olja* i stekpannan. När oljan är varm, stek de panerade avokadoskivorna tills de är frasigt gyllene, 2-3 min på varje sida.

Dela lime i klyftor. Tillsätt en skvätt limejuice och en nypa salt* till gräddfilen [1/2 burk, 2 pers]. Värm tortillas i ugnen, 1-2 min.

Duka bordet. Fördela limesås, kryddiga linser, strimlad spetskål, panerad avokado, majs, koriander och chili (stark!) i olika skålar. Ställ fram alla tillbehör till din gröna tacos på bordet, och middagen är serverad.