Skip to main content
Pannstekt gyoza med ris

Pannstekt gyoza med ris

och asiatisk kålsallad med jordnötter

3.5
(110)

Gyoza är den ultimata snabbmaten! Här serverar vi dem med ris, asiatisk kålsallad med majs och en sesamdoftande dippsås. Perfekt när du vill laga en middag som är både snabb, god och grön.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Majs

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Selleri, Kräftdjur)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

1 g

Chiliflakes

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Förskuren spetskål

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

½ dl

Vatten till gyoza

½ tsk

Socker till dipp

Näringsvärden

Energi (kJ)3463 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett30.6 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater118.9 g
varav socker26.7 g
Kostfiber8.6 g
Protein23.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium383 mg
Calcium50.6 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.

Häll av majs.

Blanda kålsallad
3

Blanda gurka, majs, salladslök, spetskål, asiatisk dressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek gyoza
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Blanda dippsås
5

Blanda sojasås, sweet chilisås, chiliflakes, sesamolja, sesamfrön, socker och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, kålsallad och gyoza i skålar.

Strö jordnötter över salladen.

Servera med dippsås.