
Gyoza är den ultimata snabbmaten! Här serverar vi dem med ris, asiatisk kålsallad med majs och en sesamdoftande dippsås. Perfekt när du vill laga en middag som är både snabb, god och grön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Majs
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Selleri, Kräftdjur)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten)
1 g
Chiliflakes
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150 g
Förskuren spetskål
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
½ dl
Vatten till gyoza
½ tsk
Socker till dipp

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!.

Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Grovhacka jordnötter.
Skär salladslök i tunna skivor.
Häll av majs.

Blanda gurka, majs, salladslök, spetskål, asiatisk dressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.
Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Blanda sojasås, sweet chilisås, chiliflakes, sesamolja, sesamfrön, socker och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris, kålsallad och gyoza i skålar.
Strö jordnötter över salladen.
Servera med dippsås.