Skip to main content
Vegetarisk burritobowl
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och mild citrusdressing

Vi hoppas att ni är hungriga, i kväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika och smaksätter med texmexkryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, citrusfruktdressing och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och citrusfrukt.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spetskål

2 st

Tomat

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2314 kJ
Energi (kcal)553 kcal
Fett21.5 g
varav mättat5 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker20.4 g
Kostfiber18.6 g
Protein28.9 g
Salt5.9 g
Trans Fat0.3 g
Potassium553.4 mg
Calcium73.9 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, buljong och salt och koka under lock på medellåg värme i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
2

Medan bulgurn kokar, skär paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vegofärs och stek i 4–5 min, tills lätt brynt.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré, hälften av chiliflakes, Ay Cajun-ba, salt och vatten. Stek i ytterligare 2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
4

Under tiden, blanda tomat, salladslök, en generös skvätt citrusfruktsaft, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda citrusdressing
5

Blanda gräddfil, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda spetskål, hälften av citrusfruktdressingen och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och resterande citrusfruktdressing.

Strö över resterande chiliflakes.