
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Paprika
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
1 st
Citrusfrukt
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
½ burk
Tomatpuré
200 g
Spetskål
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 g
Chiliflakes
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills "al dente".

Medan bulgurn kokar, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär spetskål i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.
Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda gräddfil och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Blanda spetskål och limedressing [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limedressing.
Strö över resterande chili flakes.