Skip to main content
Sotad smörglaserad spetskål
Sotad smörglaserad spetskål

Sotad smörglaserad spetskål

med canneliniböns- och potatismos & sallad

Spetskål är en fantastisk grönsak som både kan användas rå i sallader eller – som här – stekas. Den får extra smak av att glaseras i smör och worcestershirsås och toppas med rostade hasselnötter. Vi serverar vår kolossalt goda kål med mos på potatis och cannelinibönor, grönsallad och dragonyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

380 g

Cannelinibönor

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dragon

200 g

Spetskål

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

60 g

Salladsmix

1 st

Morot

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till glaze

1 dl

Vatten till glaze

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2808 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett26.8 g
varav mättat9 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker13.1 g
Kostfiber16.7 g
Protein25.8 g
Salt2.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium690 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Häll av cannelinibönor.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Grovhacka och ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda dressing
3

Finhacka dragon.

Blanda yoghurt, dragon och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek kål
4

Skär spetskål i kvartar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Bryn spetskål med skärsidan ner i 2–3 min, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och tillsätt smör, vatten, worcestershiresås och en nypa salt och peppar. Sjud under lock i 1–2 min, eller tills kålen är mjuk.

Vänd kål och ös smörsås över den tills glaserad.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda salladsmix, morot, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp mos och sallad på tallrikar.

Toppa mos med spetskål och skeda över sås.

Ringla dressing över spetskål och garnera med rostade hasselnötter.