
Spetskål är en fantastisk grönsak som både kan användas rå i sallader eller – som här – stekas. Den får extra smak av att glaseras i smör och worcestershirsås och toppas med rostade hasselnötter. Vi serverar vår kolossalt goda kål med mos på potatis och cannelinibönor, grönsallad och dragonyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
380 g
Cannelinibönor
250 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Dragon
200 g
Spetskål
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
60 g
Salladsmix
1 st
Morot
75 g
Rädisor
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till glaze
1 dl
Vatten till glaze
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Häll av cannelinibönor.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Grovhacka och ställ åt sidan i en liten skål.

Finhacka dragon.
Blanda yoghurt, dragon och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skär spetskål i kvartar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Bryn spetskål med skärsidan ner i 2–3 min, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och tillsätt smör, vatten, worcestershiresås och en nypa salt och peppar. Sjud under lock i 1–2 min, eller tills kålen är mjuk.
Vänd kål och ös smörsås över den tills glaserad.

Under tiden, skölj salladsmix.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda salladsmix, morot, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Lägg upp mos och sallad på tallrikar.
Toppa mos med spetskål och skeda över sås.
Ringla dressing över spetskål och garnera med rostade hasselnötter.