Spetskål är en fantastisk grönsak som både kan användas rå i sallader eller – som här – stekas. Den får extra smak av att glaseras i smör och worcestershirsås och toppas med rostade hasselnötter. Vi serverar vår kolossalt goda kål med mos på potatis och cannelinibönor, grönsallad och dragonyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
380 g
Cannelinibönor
300 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Dragon
200 g
Spetskål
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
60 g
Salladsmix
1 st
Morot
75 g
Rädisor
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till glaze
1 dl
Vatten till glaze
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Häll av cannelinibönor.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Grovhacka och ställ åt sidan i en liten skål.
Finhacka dragon.
Blanda yoghurt, dragon och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär spetskål i kvartar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Bryn spetskål med skärsidan ner i 2–3 min, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och tillsätt smör, vatten, worcestershiresås och en nypa salt och peppar. Sjud under lock i 1–2 min, eller tills kålen är mjuk.
Vänd kål och ös smörsås över den tills glaserad.
Under tiden, skölj salladsmix.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda salladsmix, morot, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp mos och sallad på tallrikar.
Toppa mos med spetskål och skeda över sås.
Ringla dressing över spetskål och garnera med rostade hasselnötter.