Japansk kyckling-donburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyckling-donburi

Japansk kyckling-donburi

med sojastekt pak choi och svart sesamslaw

Har du aldrig hört om donburi? Det betyder 'skål' på japanska, och maträtten är den asiatiska varianten av rätten poké bowl som kommer från Hawaii. Vår variant innehåller fluffigt ris, välkryddad kyckling och svart sesamslaw med gurka och morot. Vi serverar vår japanska kyckling-donburi med sojastekt pak choi, picklad kål och färsk salladslök.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Salladslök

100

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150

Jasminris

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Gurka

1

Morot

1

Pak choi

25

Honung

20

Sriracha

200

Spetskål

1

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

2

Socker (steg 2)

1

Smör (steg 3)

3

Vetemjöl (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1053 kcal
Energi (kJ)4406 kJ
Fett45.12 g
varav mättat9 g
Kolhydrater108.15 g
varav socker26.8 g
Protein50.41 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär gurka i tändstickstunna stavar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera pak choi.

Finhacka spetskål [1/2 st, 2P].

Hetta upp socker [2 tsk | 4 tsk] och vitvinsvinäger i en liten kastrull i 2-3 min, tills sockret är upplöst. Rör sedan ner lagen i en skål tillsammans med spetskål och chili flakes. Ställ åt sidan. 

Marinera kyckling
3

Skölj av kastrullen, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och hetta upp den på medelvärme. Fräs sriracha, en nypa salt, honung och hälften av Ay Cajun-ban i 1-2 min. Ställ åt sidan. 

Tärna kyckling i 1 cm stora bitar på en separat skärbräda. Blanda kyckling, vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande Ay Cajun-ba, hälften av sesamfrön och hälften av sojasåsen i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling under omrörning  i 3-4 min, tills genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek pak choi
5

Skölj av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek pak choi i 2-3 min på varje sida, tills den mjuknat något. Tillsätt resterande sojasås och stek i 1 min.

Blanda sesammajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Rör i gurka och morot precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med sesamslaw och kyckling-donburi.

Ringla sås över kyckling.

Servera pak choi i en separat skål och strö över resterande sesamfrön.

Servera picklad kål i en annan separat skål och garnera med salladslök.