HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Ryggbiff Och Cajunmajonnäs
topBanner
Kryddig ryggbiff och cajunmajonnäs

Kryddig ryggbiff och cajunmajonnäs

med gratinerad majskolv och krispig grönkål

Premium

En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag! Här har vi kryddat köttet med härliga kryddor från centralamerika! Vi serverar köttet med vitlöksrostad potatis och kål. Vi lagar även underbara majskolvar som toppas med cajunmajo, hårdost och gräslök. En fest för både munnen och ögat!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SulfiterMjölkÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Majskolv

2 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

50 g

Majonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)879 kcal
Energi (kJ)3676 kJ
Fett46.77 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater85.05 g
varav socker7.2 g
Protein45.83 g
Salt1.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med Panamat och salt* på båda sidorna. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål. 

3

Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven ost och gräslök.

6

Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, rostade grönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.