Grekisk fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk fläskytterfilé

Grekisk fläskytterfilé

med pärlcouscous, äppelsallad och dillyoghurt

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé som rostas i ugnen med oregano och vitlök. Samtidigt som köttet rostas til perfektion, kokar vi pärlcouscous, och blandar en fräsch sallad med äpple och kål. Vi serverar kött, pärlcouscous och sallad med en stor klick krämig dillyoghurt!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

2

Äpple

1

Dill

150

Förskuren spetskål

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2593 kJ
Fett14 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater78.77 g
varav socker18.5 g
Protein43.67 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Tillaga kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt*. Bryn kött i 1-2 min per sida. Placera kött och oskalad vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.

Koka pärlcouscous
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vatten vid behov.

Förbered dill & äpple
3

Finhacka dill (spara lite till garnering). Kärna ur och skiva äpple tunt.

Massera spetskål
4

Blanda spetskål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 s, eller tills mjuk. Tillsätt sedan äpple.

Blanda dillyoghurt
5

När köttet är färdig, kläm ur vitlök ur skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Blanda den sedan med yoghurt, dill, en nypa salt* och peppar. Skär kött i 3 cm breda skivor. 

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med sallad, kött och dillyoghurt. Garnera med resterande dill och en nypa peppar*.