HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Butternutpumpa
topBanner
Ugnsbakad butternutpumpa

Ugnsbakad butternutpumpa

med varm pärlcouscous och mild ostdressing

Ikväll frestar vi med ett spännande recept på varm pärlcouscous som blandas med spenat, morot, rödlök, mandlar och körsbärstomater. Vi serverar vår pärlcouscoussallad med ugnsbakad butternutpumpa och en ljuvlig ostdressing med salladsost, yoghurt, salladslök och oregano.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SulfiterVeteGlutenNötterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Butternutpumpa

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Morot

125 g

Körsbärstomater

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)670 kcal
Energi (kJ)2804 kJ
Fett22.72 g
varav mättat11 g
Kolhydrater86.41 g
varav socker13.8 g
Protein26.69 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela pumpan [1/2 st, 2P] på mitten, gröp ur kärnor och skär i 2 cm breda klyftor. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Baka i 20-25 min, eller tills mjuk och gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

3

Riv morot (oskalad). Skölj och grovhacka spenat och mandlar. Skiva salladslök tunt. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

4

Ta ut plåten när det återstår 15 min av pumpans tillagningstid och tillsätt tomater och rödlök. Ringla över lite olivolja*, krydda med en nypa salt* och baka i ugnen i 15 min. Tillsätt mandlar när det återstår 5 min av tillagningstiden.

5

Smula salladsost i en skål. Tillsätt yoghurt, salladslök [½ msk | 1 msk], en nypa oregano, salt* och peppar*. Blanda väl. Rör försiktigt i spenat, morot, körsbärstomater, mandlar och rödlök med pärlcouscousen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med ugnsbakad butternutpumpa och en klick ostdressing. Garnera med resterande salladslök.