Linsfylld paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsfylld paprika

Linsfylld paprika

med krämig pärlcouscous och färsk persilja

Fyllda paprikor är en maträtt som var väldigt populär på 70-talet, och ikväll frestar vi med denna favorit i en ny variant. Vi fyller nämligen våra paprikor med en ljuvlig linsblandning med morot, lök och cajunkryddor, och så toppar vi med mozzarella innan de rostas gyllene. Spännande tilbehör är krämig pärlcouscous med yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2

Paprika

½

Tomatpuré

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Lök

1

Morot

1

Bladpersilja

½

Gröna linser

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)604 kcal
Energi (kJ)2528 kJ
Fett11.3 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater92.2 g
varav socker24.7 g
Protein25.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta paprika
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Halvera paprika, kärna ur och placera halvorna med botten upp på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över lite olivolja och krydda med nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-15 min. 

Koka pärlcouscous
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [¼ tsk | ½ tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'.

Under tiden, riv morot (oskalad).

Finhacka persilja och lök.

Häll av linser [½ paket, 2P]. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek linser, morot och lök i 3-4 min.

Rör i Ay Cajun-ba, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills genomvarm.

Ta av från värme och rör i yoghurt [1 msk | 2 msk].

Fyll paprika
4

Ta ut paprika från ugnen, vänd dem försiktigt och fyll dem med linsblandning.

Strö över mozzarella, och rosta i ytterligare 5-7 min, tills osten är gyllene.

Tillsätt persilja
5

Rör persilja (spara lite till garnering) och resterande yoghurt med färdig pärlcouscous.

TIPS: Bland precis innan servering, så pärlcouscous inte blir torr.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous och linsfylld paprika på tallrikar.

Garnera med färsk persilja.