Skip to main content

Snabb örtmarinerad fläskkotlett

och fräsch couscous-sallad med pinjenötter

Laga något snabbt och enkelt, med inspiration från Medelhavet! Örtmarinerad fläskkotlett får sällskap av en fräsch sallad med couscous och smak av harissa och citrusfrukt. En krämig klick gräddfil blir pricken över i.

Taggar:
Supersnabb
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

4 g

Harissakrydda

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

1 st

Bladpersilja

1 st

Lök

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citrusfrukt

4 g

Buljong

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

½ msk

Olja till couscous

¼ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2303 kJ
Energi (kcal)550 kcal
Fett22 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater52.9 g
varav socker11 g
Kostfiber8.1 g
Protein33.9 g
Salt2.8 g
Potassium698.9 mg
Calcium50.1 mg
Iron1.7 mg

Instruktioner

Laga couscous
1

Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Häll vatten, buljong och harissakrydda i kastrullen och koka upp.

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Stek kött
2

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda en skvätt citrussaft, en nypa salt och socker i en stor skål. Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

3

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Riv persilja i grova bitar.

Vänd ner tomat, gurka, persilja, pinjenötter och couscous i skålen med lök innan servering. 

4

Lägg upp couscous-sallad och kött på tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova