Laga något snabbt och enkelt, med inspiration från Medelhavet! Örtmarinerad fläskkotlett får sällskap av en fräsch sallad med couscous och smak av harissa och citrusfrukt. En krämig klick gräddfil blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
4 g
Harissakrydda
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
250 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
1 st
Lök
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
4 g
Buljong
2.5 dl
Vatten till couscous
½ msk
Olja till couscous
¼ tsk
Socker till inläggning

Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Häll vatten, buljong och harissakrydda i kastrullen och koka upp.
Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda en skvätt citrussaft, en nypa salt och socker i en stor skål. Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka gurka.
Halvera körsbärstomater.
Riv persilja i grova bitar.
Vänd ner tomat, gurka, persilja, pinjenötter och couscous i skålen med lök innan servering.
Lägg upp couscous-sallad och kött på tallrikar.
Servera med en klick gräddfil.