HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavsinspirerat Fläskkött
topBanner
Medelhavsinspirerat fläskkött

Medelhavsinspirerat fläskkött

med grekisk sallad och couscous

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fläskkött, som får den helt rätta, grekiska smaken av att stekas med vår färdiga kryddblandning, med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Underbart tillbehör är en krispig couscoussallad, med tomat, gurka, rödlök och grekisk salladsost, som får sting av att blandas med en ljuvlig basilikadressing med massor av citron. Vi toppar med färsk basilika och yoghurt.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Gurka

300 g

Basilika

½ st

Fläskkotlett hel

4 g

Citron

100 g

Rödlök

4 g

Medelhavets Pärla

75 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 msk

Kycklingbuljong

2.5 dl

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 4)

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2294.7566 kJ
Energi (kcal)548.46 kcal
Fett21.344 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater44.62 g
varav socker7.8 g
Protein40.379 g
Salt1.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat och gurka. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skär citron i klyftor.

2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

3

Skär fläskkött i 3 cm strimlor. Blanda kött, Medelhavets Pärla, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål, och ställ åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och stek i 3-4 min, eller tills genomstekt.

4

Finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, smulad grekisk salladsost, en skvätt olivolja* och en nypa peppar* i en stor skål. Blanda basilika (spara lite till garnering), olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Fluffa upp färdiglagad couscous med en gaffel, och rör i den i stora skålen med grönsaker. Rör sedan i basilikadressing. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp couscoussallad i skålar. Toppa med kött och resterande basilika. Ringla över yoghurt.