Medelhavsinspirerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerat fläskkött

Medelhavsinspirerat fläskkött

med grekisk sallad och couscous

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fläskkött, som får den helt rätta, grekiska smaken av att stekas med vår färdiga kryddblandning, med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Underbart tillbehör är en krispig couscoussallad, med tomat, gurka, rödlök och grekisk salladsost, som får sting av att blandas med en ljuvlig basilikadressing med massor av citron. Vi toppar med färsk basilika och yoghurt.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

100

Grekisk salladsost

1

Gurka

1

Basilika

300

Fläskkotlett hel

1

Citron

½

Rödlök

4

Medelhavets Pärla

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Kycklingbuljong

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

2.5

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)548 kcal
Energi (kJ)2295 kJ
Fett21.19 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater44.46 g
varav socker7.7 g
Protein40.38 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka tomat och gurka. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skär citron i klyftor.

Koka couscous
2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Stek kött
3

Skär fläskkött i 3 cm strimlor. Blanda kött, Medelhavets Pärla, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål, och ställ åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och stek i 3-4 min, eller tills genomstekt.

Blanda sallad
4

Finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, smulad grekisk salladsost, en skvätt olivolja* och en nypa peppar* i en stor skål. Blanda basilika (spara lite till garnering), olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Tillsätt couscous
5

Fluffa upp färdiglagad couscous med en gaffel, och rör i den i stora skålen med grönsaker. Rör sedan i basilikadressing. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad i skålar. Toppa med kött och resterande basilika. Ringla över yoghurt.