HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHet Cajungryta
topBanner
Het cajungryta

Het cajungryta

med köttfärs, couscous och koriander

Allergener:selleriglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 dl

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Couscous

(Innehållergluten)

Lök

Vitlöksklyfta

Nötfärs

Zucchini

Koriander

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en vattenkokare. Häll upp det kokande vattnet* i en kastrull på spisen och håll vattnet kokande. Tillsätt grönsaksbuljong och tranbär, och rör om tills buljongen lösts upp. Ta av kastrullen från värmen och häll i couscous. Sätt på ett lock och sätt åt sidan. Låt stå i 5-6 min tills allt vatten* har absorberats och couscousen är klar.

2

Finhacka både vitlök och lök. Värm upp en stor stekpanna på hög värme - utan tillsatt matfett. Stek köttfärs, lök och vitlök tills köttfärsen är genomstekt, 3-5 min.

3

Skär zucchini i mindre bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna.

4

Tillsätt zucchini till köttfärsen och sänk till medelvärme. Stek i 2 min. Häll över resterande grönsaksbuljong, cajun kryddmix (stark!) och krossade tomater. Koka upp och rör runt ordentligt tills buljongen har lösts upp. Låt sedan sjuda i 10 min. TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

5

Rör ner hälften av koriandern i grytan. Smaka av och krydda därefter med salt* och peppar* efter smak. Fluffa upp couscousen med en gaffel och krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om grytan blir alldeles för tjock. 

6

Fördela couscous och köttfärsgryta mellan tallrikarna och strö resterande koriander