Skip to main content
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

8 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

1.5 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett41.2 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater51.9 g
varav socker9.1 g
Kostfiber6.4 g
Protein46.4 g
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium27.5 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och gurka.

Skär rödlök i tunna skivor.

Dela citron i klyftor.

Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, olivolja, salt och peppar i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka couscous
2

Koka upp vatten, kycklingbuljong och salt i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och olivolja. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.

Låt stå i 5 min eller tills allt vattnet har absorberats.

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika.

Blanda smulad salladsost, tomat, gurka, rödlök, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda basilika, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smaksätt couscous
5

Tillsätt en skvätt citronsaft, za'atar, salt och peppar till färdiglagad couscous. Rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp kyckling, couscous, grekisk sallad och en klick vitlöksyoghurt på tallrikar.

Ringla över basilikadressing.