HelloFresh
Halloumi och rostade morötter

Halloumi och rostade morötter

med kryddig couscous, gurk- och myntadressing

Kasta dig in i ett medley av färgsprakande grönsaker och kryddor från mellanösterns mytomspunna kontinent av kontraster. Aromerna från den gyllenstekta halloumin fullkomligt exploderar i munnen när de får sällskap av dressingen som karaktäriseras av kontrasterna av färskpressad citron och silkeslen honung.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

3 st

Morot

220 g

Zucchini

1 st

Rödlök

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Couscous

(Innehållergluten)

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Piccolo gurka

1 påse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3544 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett39 g
varav mättat19 g
Kolhydrater76 g
varav socker18 g
Kostfiber13 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala morötter. Skär morötter och zucchini i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlöken i 2 cm breda klyftor.

2

Lägg morötter, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med nypa salt och peppar*.

Blanda runt grönsakerna och sprid dem jämnt över plåten. Baka i ugnen i 20-25 min, eller tills de är är mjuka och har fått färg.

3

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull.

Tillsätt couscous och hela påsen med Hello Mexico kryddmix. Rör om, lägg ett lock på kastrullen och ta av från värmen.

Ställ kastrullen åt sidan i 5 min tills allt vatten* har absorberats.

4

Skala vitlök. Grovhacka gurka och mynta.

Blanda vitlök, gurka och mynta tillsammans med juicen från en halv citron och 1 msk olivolja med en stavmixer tills det blir en slätt dressing. Krydda med salt och peppar* efter smak.

Tips: Använd bara hälften av vitlöken om du föredrar en mildare vitlökssmak.

5

Grovhacka mandlarna. Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta mandlarna under regelbunden omrörning i 3-4 min, tills de har blivit gyllenbruna. Placera dem på en tallrik och sätt åt sidan.

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme och stek halloumi på bägge sidor i 3-4 min tills de fått en gyllenbrun yta.

6

Lägg upp den kryddiga couscousen, rostade grönsaker och halloumi på tallrikar tillsammans med dressingen. Avsluta med att strö över de rostade mandlarna.

Smaklig måltid!