Halloumi och rostade morötter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi och rostade morötter

Halloumi och rostade morötter

med kryddig couscous, gurk- och myntadressing

.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

3

Tex-Mex

3

Morot

Grönsaksbuljong

1

Zucchini

150

Couscous

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Gurka, piccolo

1

Citron

200

Halloumi

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)466 kcal
Energi (kJ)1951 kJ
Fett37.18 g
varav mättat17 g
Kolhydrater3.3 g
varav socker3.3 g
Protein25.27 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala morötter. Skär morötter och zucchini i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlöken i 2 cm breda klyftor.

2

Lägg morötter, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med nypa salt* och peppar*. Blanda runt grönsakerna och sprid dem jämnt över plåten. Baka i ugnen i 20-25 min, eller tills de är är mjuka och har fått färg.

3

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt couscous och hela påsen med Hello Mexico kryddmix. Rör om, lägg ett lock på kastrullen och ta av från värmen. Ställ kastrullen åt sidan i 5 min tills allt vatten* har absorberats.

4

Skala vitlök. Grovhacka gurka och mynta. Blanda vitlök, gurka och mynta tillsammans med juicen från en halv citron och 1 msk olivolja* med en stavmixer tills det blir en slätt dressing. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Tips: Använd bara hälften av vitlöken om du föredrar en mildare vitlökssmak.

5

Grovhacka mandlarna. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta mandlarna under regelbunden omrörning i 3-4 min, tills de har blivit gyllenbruna. Placera dem på en tallrik och sätt åt sidan. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme och stek halloumi på bägge sidor i 3-4 min tills de fått en gyllenbrun yta.

6

Lägg upp den kryddiga couscousen, rostade grönsaker och halloumi på tallrikar tillsammans med dressingen. Avsluta med att strö över de rostade mandlarna.