Skip to main content
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik persiljedressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Buljong

½ st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

8 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

1.5 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3147 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett38.9 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater51.2 g
varav socker8.5 g
Kostfiber6.4 g
Protein46.3 g
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium407.7 mg
Calcium34.2 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och gurka.

Skär lök i tunna skivor.

Dela citrusfrukt i klyftor.

Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, olivolja, salt och peppar i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka couscous
2

Koka upp vatten, buljong och salt i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och olivolja. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.

Låt stå i 5 min eller tills allt vattnet har absorberats.

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Medan kycklingen steks, finhacka persilja.

Blanda smulad salladsost, tomat, gurka, lök, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda persilja, olivolja, citrusfruktsaft, salt och peppar i en skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smaksätt couscous
5

Tillsätt en skvätt citrusfruktsaft, za'atar, salt och peppar till färdiglagad couscous. Rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp kyckling, couscous, grekisk sallad och en klick vitlöksyoghurt på tallrikar.

Ringla över persiljedressing.