
Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik persiljedressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
300 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Tomat
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Buljong
½ st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
8 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
1.5 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till sallad

Finhacka tomat och gurka.
Skär lök i tunna skivor.
Dela citrusfrukt i klyftor.
Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, olivolja, salt och peppar i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka upp vatten, buljong och salt i en medelstor kastrull.
Tillsätt couscous och olivolja. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.
Låt stå i 5 min eller tills allt vattnet har absorberats.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Medan kycklingen steks, finhacka persilja.
Blanda smulad salladsost, tomat, gurka, lök, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda persilja, olivolja, citrusfruktsaft, salt och peppar i en skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Tillsätt en skvätt citrusfruktsaft, za'atar, salt och peppar till färdiglagad couscous. Rör om med en gaffel.

Lägg upp kyckling, couscous, grekisk sallad och en klick vitlöksyoghurt på tallrikar.
Ringla över persiljedressing.