HelloFresh
Halloumi och rostade morötter

Halloumi och rostade morötter

med kryddig couscous

Kasta dig in i ett medley av färgsprakande grönsaker och kryddor från mellanösterns mytomspunna kontinent av kontraster. Aromerna från den gyllenstekta halloumin fullkomligt exploderar i munnen när de får sällskap av dressingen som karaktäriseras av kontrasterna av färskpressad citron och silkeslen honung.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

3 st

Morot med stjälk

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Citron

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Couscous

(Innehållergluten)

3 g

Hello Mexico kryddmix

15 g

Honung

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

1 tsk

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3477 kJ
Energi (kcal)831 kcal
Fett34 g
varav mättat18 g
Kolhydrater85 g
varav socker26 g
Kostfiber12 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten i vattenkokaren. Skrubba ren morötter, ansa morotsblasten och halvera eventuellt längre morötter. Tärna courgette (1x1 cm). Halvera och dela rödlök i klyftor (ca 8 st). Halvera citron.

2

Lägg morot, courgette och rödlök i en skål. Häll på en skvätt olivolja, krydda med salt och peppar* och blanda ordentligt. Sprid ut grönsakerna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 min i ugnen tills de är gyllenbruna och möra.

3

Koka upp vatten (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull och häll i grönsaksbuljongen. Rör i couscous, Hello Mexico kryddmix och en skvätt med olivolja. Sätt på locket och ta av kastrullen från spisplattan. Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Rör om med en gaffel och sätt åt sidan.

4

Blanda 2-4 msk citronjuice, honung, en rejäl skvätt med olivolja, en nypa saltoch peppar* i en liten skål. Lägg mandlar i en skål och häll över kokande vatten från vattenkokaren. Låt stå i 5 minuter och töm i en sil. Nu är skalet mjukt och du kan enkelt skala mandlarna för hand. Strimla mandlarna grovt. Tips: Du behöver inte skala mandlarna om du har ont om tid.

5

Rosta de strimlade mandlarna tills de är gyllenbruna på en torr stekpanna på medelvärme 2-3 min. Rör om regelbundet och lägg sedan åt sidan. Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Återvänd till stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelvärme. Stek sedan halloumibitarna tills de är gyllenbruna, ca 2 min per sida.

6

Lägg upp couscous, rostade grönsaker och halloumi på tallriken. Slutligen strö över mandlar och en skvätt citron- och honungsdressing på toppen.