HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Pärlcouscous
topBanner
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med bacon, svamp och spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:Snabb
Allergener:selleriglutenmjölksoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

200 g

Champinjoner

220 g

Zucchini

60 g

Spenat

1 portionspåse

Basilika

140 g

Bacon, tärnad

(Innehållermjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2907 kJ
Fett30.54 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater69.8 g
varav socker9.6 g
Protein28.77 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skär svamp i tunna skivor. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden. Finhacka basilika. Skölj spenat.

3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Stek bacon och svamp i 2-3 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt lök, vitlök och zucchini och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar*.

4

Sänk till medelvärme. Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.

5

Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Krydda med peppar*.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.