Krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med bacon, svamp och spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

200

Champinjoner

1

Zucchini

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Basilika

140

Bacon, tärnad

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2907 kJ
Fett30.54 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater69.8 g
varav socker9.6 g
Protein28.77 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skär svamp i tunna skivor. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden. Finhacka basilika. Skölj spenat.

Stek bacon & svamp
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Stek bacon och svamp i 2-3 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt lök, vitlök och zucchini och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar*.

Tillsätt pärlcouscous
4

Sänk till medelvärme. Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.